Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Binaların kuruluşsına mütenasip kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Yangın bapsı kilidi takılırken dikkat edilmesi gereken en önemli öge panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez sınai tesislerde dü farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak yürekin kullanılmaktadırlar.

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu baplar hariçya sevap ve kolay açılabilen mimariya sahiptir.

Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nasıl açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında herhangi bir eksperlik sahaı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en kocaman avantajı tütün sızdırmaması ve makul derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Özellikle içli ve altın materyallerin evetğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mefultır ve ekseriyetle çağcıl binalarda kullanılır.

Olası yangın yahut rastgele bir tehlike durumunda binayı kısaltarak sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları binalmaktadır.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) temel amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki esrar, yangın, gaz lambası vs. gibi durumlarda bir anlamda Yangın kapısı istanbul yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların öteki katlara geçişini engellemek veya kabil evetğu kadar geciktirmektir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page